Med brikker bliver alle kalendervisningers indhold gjort tydeligere og mere overskueligt. Brikkerne giver plads til mere information, samtidig med at du nemt bevarer overblikket.

Tydelig visning af 11-timers reglen og 6-dages reglen, er to oplagte eksempler. Derudover bliver det muligt enkelt og overskueligt at følge en opgørelsesperiode per vikar – som du for eksempel kan sætte til 16 uger, men som nu kan sættes helt frit i VKSplan til det du har behov for.

Udover de meget kendte regler, så giver briksystemet også mulighed for flere brikker, som du selv kan styre per medarbejder og som kan bruges til at registrere alle former for løngivende tider i VKSplan – f.eks. sygeperioder.

Med brikkerne får du:

  • En mere overskuelig kalender
  • Tydelig visning af 11-timers regel og 6-dages regel per vikar inden du booker
  • Mulighed for at oprette brikker der summerer arbejdstid i en periode – f.eks. 16 uger.

I har selv mulighed for at vælge farver på jeres brikker i kalenderen, så de opsættes efter behov, normer og historik. Her ses er et oplæg til et farvetema og hvordan farver kan tilpasses forskelligt.

Normbrikker og sumbrikker

En stor styrke i briksystemet, er at du selv kan styre og danne dine egne former for brikker, helt ned til den enkelte medarbejder og på denne måde se opgørelsesperioder tilpasset jeres overenskomst, lokalaftale eller praksis.

To eksempler på brikker der kan bruges til dette, er en sumbrik og en normbrik.

  • Første dag i ugeoversigten for vikarer er altid mandag, og – nu kan du oprette og rette brikker direkte fra ugeoversigten – lige som du er vant til fra kalenderen på den enkelte vikar.
  • Andre brikker kan bruges til at registrere timeforbrug på personalemøder, kurser mv.