Førstegangsbruger

1. Forside
  2. Supportcenter
  3. Kom godt i gang
  4. Førstegangsbruger

Opret en eller flere vikarer. Det gør du ved i topmenuen at trykke “VIKARER” og derefter knappen “Opret vikar”.

Vi anbefaler at du opretter en rigtig vikar eller alternativt opretter en kollega der sidder ved siden af som vikar, så du kan se hvordan den effektive to-vejs kommunikation via SMS og e-mail fungerer.

1. Har du en vikar eller kollega der gerne vil afprøve systemet nu, så opretter du den person som vikar. Når du har oprettet vikaren, skal du herefter trykke “Send velkomstmail” så vikaren får en mail med et link, som vikaren kan trykke på og danne et kodeord.
  2. Har du ikke en vikar der vil teste, så opretter du blot en person med et valgfrit navn, f.eks. “Test Test”. Du skal ikke udfylde mail-feltet og heller ikke mobilfeltet og skal derfor ikke sende velkomstmail. Vil du gerne teste to-vejskommunikation med dig selv som testperson, så kræver det at du på test-vikaren indtaster en anden mail-adresse og et andet mobilnummer end dit eget, man kan evt. bruge en privat mail/mobil.

Du kan nu oprette en vagt via topmenuen “OPRET VAGTBESTILLING”. Udfyld dato, starttid og sluttid og tryk opret vagt nederst.
Der kommer nu en grøn boks øverst, tryk her “finde en vikar til vagten”.

Listen der nu kommer frem under fanebladet “Find vikar” viser alle dine ledige vikarer med deres kalender. Øverst vises vikarer der har indtastet rådighedsperioder og derefter vikarer der ikke har indtastet deres rådighedsperioder.

Vælg en eller flere vikarer i afkrydsningsboksen til venstre for navnet.

Du har nu 3 muligheder:
Udbyd til flere
Tilbud til én
Tildel til én

Trykker du “udbyd”, så giver du alle de valgte vikarer mulighed for at tage vagten, enten ved at besvare e-mailen, ved at klikke på den grønne knap i e-mailen eller ved at besvare SMS-en med “JA”. Den vikar der først bekræfter vagten, får vagten. De efterfølgende vil blive besvaret, at vagten er taget. Se gerne vores support på vksplan.dk for flere fleksible muligheder at udbyde vagter på.

Trykker du “tilbud”, så tilbyder du vagten til en person, samtidig med at du blokerer tiden i vikarens kalender.

Trykker du “tildel”, så er vagten oprettet uden at skulle bekræftes af vikaren. Vikaren får stadig en kvittering på e-mail eller SMS om at de har fået en vagt.

Vi anbefaler nu at du prøver at trykke på blyant-ikonet til højre for “Udbyd til flere”. Når du trykker på blyanten, får du mulighed for at ændre hvad der sendes, inden e-mail eller SMS sendes afsted. I dagligdagen vil du oftere bruge knappen ved siden af blyant-ikonen, da det går hurtigere.

I beskedvinduet kan du nu via de blå knapper, styre om der skal sendes e-mail, SMS eller begge dele til vikaren. Standardindstillingen i vinduet, afhænger af hvad vikaren selv har valgt i sine præferencer.

Du kan nu afprøve at sende via e-mail eller SMS, hvis du da du oprettede vikaren indtastede enten e-mail, SMS eller begge dele for vikaren.

Når du trykker “Udfør” sender systemet en e-mail eller SMS – prøv det og prøv derefter at svare vagten fra e-mail eller SMS-en.

Herefter kan du opdatere browseren i fanebladet “Tilknyttede vikarer og bureauer” og du vil kunne se at vagten nu er grøn og i status “I vagt”.

Tillykke – du har nu booket din første vagt og er godt i gang med at bruge VKSplan 🙂

Savner du flere muligheder, så er der flere muligheder i de større moduler – så savner du noget så kontakt os.